Een nieuwe zuinige CV ketel laten plaatsen

Een nieuwe zuinige CV ketel laten plaatsen kan je een flinke besparing op de energierekening opleveren. De nieuwe modellen CV ketels hebben namelijk veel minder energie nodig om dezelfde prestaties te halen als de oude modellen. Vaak levert een nieuwe ketel zelfs nog veel betere prestaties en doet dit ook nog eens zuiniger. De Remeha Avanta is bijvoorbeeld een zeer interessante en goede ketel. Deze kunt u bij de Eilanden aanschaffen voor een zeer voordelige prijs.

besparen op energie
Hoeveel gaat u besparen met een nieuwe zuinige CV ketel?

Hoeveel je precies per maand op energie kunt besparen met een nieuwe zuinige CV ketel hangt af van het type ketel dat je wilt aanschaffen en die daarvoor gebruikt werd om het huis te verwarmen. Een loodgieter of andere specialist op het gebied van CV ketels kan je aan de hand van deze gegevens vertellen hoeveel procent zuiniger de nieuwe ketel zal zijn. Deze vakmensen kunnen je ook helpen bij de installatie van de nieuwe ketel.

Verwarmingsketel laten plaatsen

Een centrale verwarmingsketel kan je niet zelf plaatsen. Een nieuwe CV ketel mag namelijk alleen door een erkende installateur geplaatst worden. Met de grote hoeveelheden gas die met een verwarming gemoeid gaan is dit ook zeker aan te raden. Je wilt namelijk dat een CV ketel op een correcte manier en volgens vaste richtlijnen geïnstalleerd wordt om gevaarlijke situaties in huis te voorkomen. Om te controleren of de ketel nog wel veilig is en de levensduur enkele jaren te verlengen moet de CV ketel na de plaatsing ook goed onderhouden worden. Het is slim om voor het plaatsen van de verwarmingsketel ook te vragen of er meteen een onderhoudscontract voor enkele jaren kan worden afgesloten.